Gekidnapt door de NS!

Met de auto

Om het fileleed te minimaliseren wacht ik tot de spits over zijn top is en vertrek vervolgens voor mijn werk naar Amersfoort. Na amper 200m rijden hoor ik “Br..brr.brrrbrbrrr“, wat is dat voor geluid? Even stoppen en kijken.. Jahoor.. een lekke band! Er stak gewoon een schroef in het linker achterwiel. Grr.. Nou maar weer rustig terug naar huis rijden en de wegenwacht bellen. Ze zouden binnen een uur in Lelystad zijn en inderdaad na zo’n drie kwartier belt de wegenwacht aan en die had in no-time het reservewiel eronder. Goede service!

Klein probleempje alleen; de reserveband is een oude band met 0,0 profiel! Maar goed ik kan in iedergeval weer rijden, eerst maar even snel langs een Profile Tyrecenter om te laten checken of de lekke band te repareren is. Helaas blijkt deze al overleden. Die paar honderd meter voorzichtig rijden was dus al teveel.. Ik bestel daar maar gelijk een nieuwe maar die komt morgenochtend pas binnen dus besluit ik de auto daar achter te laten voor de reparatie en de reis te vervolgen met de trein.

Pal naast de Tyrecenter zit een Toyota dealer met vooraan in hun showroom een blinkende Prius. Hm.. heel eventjes kijken want ik wil er al een tijdje eentje kopen, die oude Mondeo van mij moet echt hoognodig vervangen worden. Oke er zijn misschien mooiere auto’s, maar toch vind ik die Prius absoluut niet lelijk, ook al doet hij wat klein aan. Ik vind die hybride techniek wel mooi en die dashboard-display met alle technische toeters en bellen wel cool. Last but not least de bijtelling! 14% i.p.v. 25% waar ik met die Ford Mondeo Ghia Wagon stinkdiesel nu op zit. Ik ben ook niet echt blij dat ik bijdraag aan de fijnstof emissie in onze lucht.

Ik vraag naar de business edition maar helaas is dat model net naar het filiaal in Dronten. De verkoper wilt natuurlijk gelijk een (proefrit) afspraak vastleggen maar ik poeier hem vriendelijk af, vraag naar zijn kaartje en geef aan dat ik zelf nog wel terug bel. Ik moet immers snel weer verder en weet ook even niet wanneer ik dit in kan plannen.
Trouwens.. ik was al een tijdje in twijfel of ik de auto op dit moment zou vervangen of niet. Ik verwacht nl. voor langere periode in Woerden terecht te komen voor een opdracht en dat is me nét te veel aan filerijden. Ik ben de files nu al spuugzat en alleen Woerden in en uit-rijden in de spits is al een drama. Aangezien vlakbij deze klant ook een treinstation zit dacht ik misschien weer met de trein te forensen. Dan kan ik tijdens het reizen ook wat werk verzetten achter de laptop. Tja dan zou ik (kostentechnisch) beter nog even door kunnen rijden met die Mondeo.

Een lift van een kennis

Nu moet ik eerst naar het treinstation, ehh waar zit die bushalte hier ook alweer? Tegenover zit een oude vriend van me (tevens klant) met een parketzaak, ik zeg even hallo en vraag naar de bushalte. Hij wil me persé even een lift geven; “toch lunchpauze joh, ik gooi de tent even dicht“, oke thanks! Tja het is ondertussen al 12 uur, Damn.. Ik ga wel naar huis en even bellen dat ik s’middag vanaf thuis ga werken want dan heb ik meer tijd om wat te doen.

Thuis afgezet bedankt ik hem en loop naar de deur. Hm.. niemand thuis nu natuurlijk.. Oh ohhh.. de huissleutels heb ik nog in mijn auto liggen! Nou ja, even bellen… ohhh nee he, laat ik m’n gsm nu net in het busje van mijn maat liggen?! Zucht.. lekker bezig vandaag. Nou ja dan neem ik maar alsnog snel een trein naar Amersfoort. Het begint nu ook al te regenen dus ga snel te voet verder naar het treinstation van Lelystad.

Eenmaal in de trein…

In de trein gaat alles goed tot we net voorbij Hilversum Noord stoppen en blijven stilstaan. Tja dat soort vertragingen ken ik nog wel van de periode dat ik nog vaak met de trein ging dus zonder er verder om te malen lees ik weer verder en luister ik naar (hoorcollege’s op) mijn mp3-speler.

Na een tijdje wordt er wat omgeroepen “signaalstoring in de regio, we mogen nog niet vertrekken, excuses voor het ongemak“.. Jaja whatever.. ‘servertje gecrasht?’ denk ik bij mezelf, maar een half uur later staan we er nog steeds!

Een uur later

Een uur later zijn we nóg geen centimeter verplaatst! We hoefden maar één halte verder en konden dan op station Hilversum overstappen op een trein naar Amersfoort…

De conducteur doet z’n best om de mensen “te informeren” en roept af en toe weer op dat ze “nog steeds niet mogen rijden, probleem nog niet verholpen“. Elke keer zet ik mijn mp3-speler op pauze maar het is telkens ‘informeren zonder (nieuwe) informatie’ dus je weet nog steeds niets.. vooral niet ‘hoe lang’ het nog gaat duren! Ondertussen gaat het al richting het einde van de middag! Grrr.. nu begin ik toch wel te balen, collega’s zullen zich wel afvragen waar ik blijf! Damn waarom vergeet ik die gsm ook. Tja geen mobieltje bij je en je bent verloren want daar zitten ook alle nummers in!

Anderhalf uur later…

Verdorie zeg.. we worden gewoon gekidnapt door de NS! Je mag er niet uit, je kunt geen kant op..! Ze zeggen wel ‘stilstand is achteruitgang’ nou dat is hier letterlijk als je de tijd maar ziet wegtikken terwijl je daar vast wordt gehouden. Als je eens zou narekenen hoeveel tijd je in je leven verspilt aan wachten, in de rij voor een loket, in de file, in de trein… Ik wil het niet eens weten geloof ik.

Wordt vervolgd op pagina 2

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s