Airport hell

Nieuwe landen ontdekken, sightseeing, zon & strand, avontuur, vreemde talen, andere culturen.. I love to travel! Echt, ik vind reizen geweldig! Maar… meestal niet het ‘reizen’ zelf dan. Volle vliegvelden, koffers rondslepen, wachten, douane, turbulentie, jetlag, vertragingen, dan weer onhaalbare overstaptijden pfff… Hoe goed je het ook hebt gepland, vaak gaat er toch weer wat mis. Maar deze heenreis was wel een toppunt! Of.. beter gezegd een ‘dieptepunt’. Alles wat mis kan gaan ging mis… nou ja oke, we zijn niet neergestort (pfieuw..) 😉

Dag 1

Woensdag 6 januari 2010 vertrekken voor een trip naar Orlando (Florida, U.S.). In principe komen we voor de Marketers Cruise (mixing business & pleasure!), een Western Caribbean cruise met Carnival, maar we komen een aantal dagen eerder om eerst rond te kijken in Orlando. Ik bedoel.. Disneyland, Universal Studios, Kennedy Space Center, SeaWorld, etc.. genoeg te doen daar!

Station Lelystad CS

Het was al geen lekkere start. Na wat gestress in de vroege ochtend komen we net op tijd voor de trein op het station in Lelystad…. om vervolgens in de kou te moeten wachten op een ‘te late’ trein naar Schiphol… NS Station Lelystad Centrum
Eindelijk komt de trein dus koffers inladen & zitten.
Dan wordt er omgeroepen “het achterste treinstel is defect” en vrij snel daarna “deze trein is afgekeurd en zal NIET rijden“. Oh nee he.. wij er weer uit met de koffers.

Dan komt aan de andere kant van het perron een trein en volgens het bord betreft dit de intercity naar Schiphol. Dus daar maar in met de spullen. Dan wordt er omgeroepen dat “dit de stoptrein naar Amsterdam Centraal is” grr… OPNIEUW eruit met alle koffers!

Daarna komt een trein waarop “Nijmegen” staat.. Huh? Maar we konden gerust zijn volgens een omroeper want dit is de beloofde intercity naar Schiphol dus we slepen alle koffers deze trein weer in en…. gelukkig deze DOET het! He he… Zo fijn dat alles zo duidelijk wordt aangegeven bij de NS…. maar goed.

Op Schiphol Airport

Een uur later komen we op Schiphol aan en zoeken we waar we moeten inchecken voor de vlucht naar de Gatwick (U.K.). Dit keer wilde ik British Airways maar eens proberen en die maken meestal een tussenstop in London of Gatwick. Maar wat zien we nu?! Op een bord lezen we dat alle vluchten naar Gatwick Airport zijn ‘cancelled‘! De luchthaven is gesloten ivm het weer! Oh no… “Tja dat wordt niets meer vandaag, u kunt het morgen weer proberen” zegt de man achter de balie van British Airways.
Wattt?! Al gaan we via Timboektoe, we zullen naar Orlando gaan!U kunt ook nu een vlucht naar London Heathrow nemen en dan met de trein naar Gatwick om later alsnog een vlucht van Gatwick naar Orlando te kunnen nemen” geeft hij aan, “de intercontinentale vluchten gaan meestal wel door”. Tja dat klinkt beter dan weer naar huis gaan.. boek maar om.

Op Heathrow Airport

Zo zijn we dus naar Heathrow London gevlogen i.p.v. Gatwick. Na de douane, koffers ophalen en moesten we eerst zo’n drie kwartier met de London subway (metro) die steeds voller en voller werd (erg fijn met al die koffers) om in Victoria station in Londen over te stappen op een trein naar Gatwick.
Deze treinreis duurde ook zo’n drie kwartier en hoe verder we kwamen hoe witter (van de sneeuw) het landschap werd!

Op Gatwick Airport

Het bleek uiteindelijk allemaal voor niets want de vlucht van Gatwick naar Orlando was ook gecancelled. De lange rij van de customer support balie van Britisch Airways trotseren en de vlucht omgeboekt. Deze gaat echter pas de volgende dag…

We proberen een hotel in de buurt te regelen, maar dat bleek niet zo makkelijk! Er zitten diverse hotels direct nabij het vliegveld maar we krijgen overal te horen dat ze vol zitten. We waren natuurlijk ook niet bepaald de enigste die gestrand waren. We zullen een hotel iets verderop moeten zoeken. Bij de Hotel reservation desk in het vliegveld stond een enorme rij.. Dan maar in een restaurantje wat eten en wifi internet aanschaffen om zelf een hotel te zoeken via de laptop & telefoon.
Na diverse pogingen blijkt een Mercure hotel 13,6 km verderop nog een kamer beschikbaar te hebben! Nu nog even een taxi regelen en we kunnen eindelijk uitrusten van deze lange dag.

Maar ook bij de taxi balie stond een flinke rij. Ze noteerden onze naam en waar we naar toe wilden en dan zouden ze ons over +/- een uur oproepen.

Airport hellNa een uur vroegen we hoe lang het nog ging duren. ”Ehh sorry you’re not on the list (anymore?)” Huh?! Kennelijk de oproep gemist? Ai.. lekker duidelijk ook. Even snel koffie halen 10 meter verderop had ik zeker niet moeten doen?! We werden weer op de lijst gezet…

Na nog een uur wachten (met de oren gespitst op elke omroep!) vragen we wederom hoe lang het nog gaat duren. ”Oh dat dorp waar wij heen willen kan niet, diverse wegen zijn afgesloten ivm het weer!” krijgen we leuk te horen. Nee.. krijg nou wat @#$#*%#%.. Nog even en we moeten slapen op het vliegveld?! In mijn eentje zou dat nog niet zo’n punt zijn, maar met vriendin en kind van 9!?! No way.. Wat een beetje sneeuw voor ellende kan brengen zeg…

Dan maar alsnog naar die drukke hotel reservations desk en kijken wat zij kunnen doen. Wederom zitten we een lange tijd in de rij, maar dan zijn we eindelijk aan de beurt. De man belt voor ons tevergeefs verschillende hotels af, maar dan blijkt er een family room vrij te zijn gekomen in de Holiday Inn vlak bij het vliegveld! Pfff yess.. we moeten een bus nemen die langs de hotels in de buurt gaat.

Eindelijk aangekomen meteen onze zoon in bed gedaan en daarna konden wij ook uitgeput (ik had de vorige nacht al niet veel geslapen) een ligbad nemen en slapen. Wat kan dat lekker zijn.

Wordt vervolgd op pagina 2

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s