Surviven in de jungle…

Onder een hete middag zon bereid het team zich op de basis voor op een nieuwe missie. Sommige nemen nog een laatste peuk, anderen checken hun gear & wapens. Ik laad het magazijn van mijn Heckler & Koch G36 assault rifle met munitie en vul mijn bidon met water. Onze ‘Lt‘ neemt de missie nog eens door; “een van onze piloten is gecrasht in vijandelijk gebied en heeft een tas met belangrijke papieren bij zich. Het is aan ons om beide terug te halen“. De taken worden verdeeld en we trekken de jungle in.

Voorbereiden op missie

Mission briefing

We trekken de jungle in

Als we het kamp verlaten schakel ik mijn geweer van safe mode op auto repeat fire en vuur enkele salvo’s op een metalen ton terwijl ik check of de scope goed afgesteld staat. We trekken de jungle in en na een eindje lopen bereiken we een tijdelijke base camp pal voor vijandelijk gebied.

Samen met enkele teamleden trekken we de omliggende heuvels in waar we ons verdekt opstellen om ons gebied te verdedigen. Diverse units vertrekken richting vijandelijk gebied. Verdekt opgesteld op een heuvel tuur ik over een zeer dicht begroeid stuk bos in afwachting op mogelijke vijanden.

De zon is tergend heet en continue zoemen muggen om mijn hoofd heen die ik zonder al te veel lawaai te maken van me af probeer te slaan.

Dan worden we opgeschrikt door vuurgevechten in de verte. Het lijkt dichterbij te komen, de spanning neemt toe. Opeens zien we beweging in de jungle voor ons! We richten meteen onze wapens maar het blijken onze eigen mensen. Ze hebben de piloot gevonden en leggen hem in onze secured zone. Niet iedereen heeft het overleeft.. We worden gevraagd om een uitgeschakelde unit te vervangen en vijandelijk gebied in te trekken, de tas met belangrijke papieren is nl. nog niet gevonden.

In vijandelijk gebied

Met twee man trekken we er op uit. Na een tijdje lopen door de moeilijk doordringbare jungle wordt mijn maat die enkele meters voor mij loopt plots neergeschoten! Ik neem een duik tussen de struiken om mezelf voor een zelfde lot te behoeden. Ik probeer te kijken waar het vijandelijk vuur vandaan kwam maar ik zie alleen maar struiken en bomen. Als ik mijn hoofd wat hoger hou hoor ik gelijk een lading kogels overvliegen. Met mijn hoofd laag vuur ik blind wat salvo’s terug maar ik besef dat ik weinig kans maak aangezien ik geen idee heb waar de vijand zich bevindt. Ook al lijkt het om een enkele sniper te gaan, mijn positie is uiterst benard. Mijn hart gaat te keer ook al zegt mijn gevoel me vooral te blijven schuilen, ik moet snel iets ondernemen. Na een korte pauze spring ik overeind en probeer zo snel als ik kan al schietend terug te trekken.

Even verderop lijk ik uit het zicht en bereik van de vijand te zijn en ik laad mijn geweer met nieuwe munitie. Ik sta er alleen voor en besef dat ik zeer kwetsbaar ben zonder dekking hier midden in vijandelijk en onbekend gebied. Ik probeer het hoofd koel te houden en bedenk mijn volgende acties. Ik plan een tegenaanval door via de linkerflank over een serie heuvels deze vijand te verrassen. Na enkele pogingen besef ik dat deze klim te stijl is en de struiken ondoordringbaar. Omdat ik bang ben dat de vijand ondertussen naar mij onderweg is besluit ik om rechts via een andere route te ontsnappen aan deze sniper zodat ik in ieder geval mijn missie voort kan zetten.

Een fatale fout

Na een eindje lopen en kruipen beland ik op een stuk open ruimte met een greppel in de jungle. Er bevindt zich een brug maar voordat ik het er op waag scan ik enkele minuten zo goed mogelijk alle hoeken op mogelijke vijandelijkheden. Het lijkt veilig, maar zogauw ik één stap voorbij de beschutting van de struiken zet klinkt het geluid van een mitrailleur! Ik voel een salvo kogels mij pijnlijk treffen vanaf mijn hals tot in mijn schouder.. ik besef dat het over is….

Wordt vervolgd op pagina 2

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s